4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


1 – 4 ΜΑΪΟΥ  , 2014Με όποιο όνομα κι αν την πούμε, Κωνσταντινούπολη, Βυζάντιο, Βασιλεύουσα, Πόλη, Ισταμπούλ η πόλη αυτή είναι μια και μοναδική, γεμάτη αρώματα, ιστορία, μυστήριο κι όσο κι αν προσπαθούμε δεν θα καταλάβουμε ποτέ πως στέκει αγέρωχη μέσα στους αιώνες διατηρώντας την μαγεία και το μεγαλείο της. 


ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ: ΒΟΛΟ – ΞΑΝΘΗ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Αναχώρηση στις 4:30π.μ. από την Βαμβακουργία της Ν. Ιωνίας. Στάση για καφέ στον Κορινό. Επόμενη στάση η Ξάνθη.

Η πόλη κτισμένη με τη σημερινή της μορφή, από το 1830 έως την απελευθέρωση της το 1919 απηχεί το χρώμα και το στίγμα μιας άλλης εποχής. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε και να γευματίσουμε στην Παλιά Πόλη. Συνεχίζουμε και φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις (έλεγχος διαβατηρίων κ.λ.π) και αφού περάσουμε τον αντίστοιχο έλεγχο στην τουρκική πλευρά ,θα ξεκινήσουμε την διαδρομή περνώντας από Ραιδεστό με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .  Δείπνο. Διανυκτέρευση.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΙΟΥ : ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ – ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ - ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ - ΤΑΞΙΜ


Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για μία  θαλάσσια εκδρομή στα Πριγκηπόνησα. Εννέα μικρά νησάκια στη θάλασσα του Μαρμαρά και πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Από πολύ παλιά χρόνια τα πιο μεγάλα νησιά ήταν μέρη διακοπών των πλούσιων Κωνσταντινουπολιτών. Θα επισκεφθούμε  την Πρίγκηπο με τις φημισμένες ταβέρνες και την ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Αφού γευματίσουμε (εξ ιδίων), θα επιστρέψουμε στην Πόλη.

Επιβίβαση στο λεωφορείο μας κι αναχώρηση για την αγορά  των μπαχαρικών η οποία κατασκευάστηκε το 1660 και ονομάζεται και Αιγυπτιακή αγορά καθώς πολλά από τα μπαχαρικά εισάγονταν από την Αίγυπτο.. Εδώ θα βρείτε πολλά μπαχαρικά όπως πιπέρι, ρίγανη, κάρυ, μπούκοβο κλπ. όπως και ζαχαρωτά, λουκούμια και, τέλος, μεγάλη ποικιλία από ξηρούς καρπούς. Ελεύθερος χρόνος  για ψώνια .

Επόμενη στάση μας  η γνωστή κλειστή αγορά Καπαλί Τσαρσί η οποία εκτός από τα 4.000 μαγαζιά φημίζεται και για την κατασκευή του (1461). Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για όσους επιθυμούν, μία νυχτερινή βόλτα στο Ταξίμ. Διανυκτέρευση.ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΪΟΥ: ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΜΟΝΗ ΧΩΡΑΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας κι αναχώρηση για την ξενάγησή μας. Ξεκινάμε από τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον χάλκινο Τρίποδα των Πλαταιών και τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο.

Επίσκεψη- προσκύνημα στον ναό της Αγίας Σοφίας. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στην υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού. Στη συνέχεια περπατώντας μέσα από την περιοχή που κάποτε βρίσκονταν το Μέγα Παλάτιον και περνώντας από την Σφενδόνη του Ιπποδρόμου φθάνουμε στον Ναό του Αγίου Σεργίου και Βάκχου (Κιουτσούκ Αγιά Σοφιά) κτισμένη από τον Ιουστινιανό.

Επιβίβαση στο πούλμαν με κατεύθυνση τη Μονή της Χώρας όπου θα θαυμάσουμε τα ολόχρυσα ψηφιδωτά και τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Στην πορεία μας θα θαυμάσουμε χερσαία και θαλάσσια Βυζαντινά Τείχη. Ακολουθεί το δεύτερο ψηφιδωτό θαύμα της Πόλης, η Παναγία η Παμμακάριστος..

Μετά το τέλος της σημερινής μας ξενάγησης, επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου έχουμε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πατριάρχη

Στην συνέχεια, αναχώρηση για μία πανέμορφη κρουαζιέρα στον Βόσπορο, τον πιο ευχάριστο τρόπο για να δείτε τα χωριά, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τα τζαμιά, το Κάστρο της Ρωμυλίας -στο στενότερο σημείο του Βοσπόρου-, τα εστιατόρια και τα διάσημα κλαμπ καθώς και τα γιαλιά - τις παραθαλάσσιες ξύλινες βίλες.

Μετά το τέλος της  μοναδικής αυτής εμπειρίας, επιβίβαση στο πούλμαν κι αναχώρηση για το Κουμ Καπί. Εδώ υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες στολισμένες με λαμπάκια και καταπληκτικά εδέσματα, μουσική, χορό της κοιλιάς κ.λ.π. Δείπνο σε ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΪΟΥ : ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ – ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το προσκύνημά μας στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος.

Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), εκκλησία η οποία κατασκευάστηκε πάνω σ' ένα ιερό της Αρτέμιδος στην πρώιμη Βυζαντινή Εποχή. Είναι από τις ελάχιστες εκκλησίες που λειτουργούν κάθε Κυριακή, είναι η εκκλησία με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης, ενώ στην αυλή βρίσκονται τάφοι πολλών πατριαρχών. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και στην συνέχεια , επιβίβαση στο λεωφορείο μας κι αναχώρηση για την Ελλάδα. Δια μέσου Ραιδεστού, συνόρων κι Εγνατίας οδού, φθάνουμε στον Βόλο αργά τη νύχτα.ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  210 ,00 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

2. Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND S ( Α’ κατηγορίας).

3. Τρία πλούσια προγεύματα σε μπουφέ.

4. Ένα δείπνο στο ξενοδοχείο.

5. Ένα δείπνο στο Κουμ Καπί (αντίστοιχο της Πλάκας ή του Τουρκολίμανου).

6. Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

7. Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα.

8. Αρχηγό του γραφείου.

9. (Έλληνας ορθόδοξος) Ξεναγός.

10. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

11. Φ.Π.Α.


       ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Εισόδους σε μουσεία και ιστορικούς χώρους

Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό