ΑΠΟΚΡΙΕΣ 16/03-18/03/2013


ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ-ΝΑΟΥΣΑ


1η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Συγκέντρωση  και αναχώρηση  στις 08.00 .Με ενδιάμεση στάση στον Κορινο, αναχωρούμε  για Αριδαία . Μόλις 13 χιλ. από την πόλη της Αριδαίας βρίσκονται ιαματικές πηγές του Λουτρακίου ή αλλιώς πηγές Πόζαρ. Υπάρχουν 6 κύριες πηγές ιαματικών νερών, που πηγάζουν μέσα από πετρώματα και βράχους που βγαίνουν από τα έγκατα της γης. Η θερμοκρασία του ορίζεται στους 37°C και χαρακτηρίζεται σωτήριο από πολλούς καθώς θεραπεύει πολλές ασθένειες και είναι κατάλληλο για λουτροθεραπεία και ποσιμοθεραπεία.Τα νερά του Πόζαρ ενδείκνυνται για Ρευματοπάθειες, Αρθροπάθειες, Ισχιαλγίες, Βρογχίτιδες, Νευρικές- Δερματολογικές-Γυναικολογικές Παθήσεις, Παθήσεις Κυκλοφορικού και Αναπνευστικού συστήματος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος  ελεύθερος   για τα  spa του ξενοδοχειου   ΄η και για τα δημοτικα λουτρα .Το βράδυ θα ακολουθήσει προαιρετικα  φαγητό και γλέντι σε τοπική ταβέρνα.

2Η ΜΕΡΑ: ΝΑΟΥΣΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πολη  της Νάουσας, όπου θα παρακολουθήσουμε το αποκριάτικο έθιμο «Γενίτσαροι και Μπουλες ».Το πρωί γίνεται το ντύσιμο του Γενίτσαρου και το μάζεμα του μπουλουκιου.Πριν το μεσημέρι συγκεντρώνονται στο δημαρχείο για να πάρουν την «άδεια» του δημάρχου και να χορέψουν στην πολη.Το απόγευμα γίνεται το βγάλσιμο  της μάσκας. Το ιδιαίτερο αυτό έθιμο της αποκριάς, που δίνει έντονο παραδοσιακό χρώμα στο καρναβάλι της Νάουσας, χρονολογείται στον 18ο αιώνα, ενώ οι ρίζες του ανιχνεύονται σε γιορτές στην αρχαία Ελλάδα, σχετικές με τον θεό Διόνυσο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και επιστροφή  στα Λουτρά   το βράδυ.

3Η ΜΕΡΑ: ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ –ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ-ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρωινό ,αναχώρηση για το χιονοδρομικό κέντρο του  Καιμακτσαλάν .Μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας  είτε πάνω στις πίστες,  είτε στο σαλέ  στην είσοδο του χιονοδρομικού κέντρου.Θα κάνουμε Κούλουμα (εξ’ιδίων) στο παραδοσιακό χωριό ,στον  Αγ.Αθανάσιο και  με ενδιάμεσες στάσεις  επιστροφή στην πόλη μας  το βράδυ.ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:105€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας .

 Δυο διανυκτερεύσεις με πρωινό στο  ξεν/χείο  «4 ΕΠΟΧΕΣ»

 Εκδρομές και περιηγήσεις βάση προγράμματος